Now it's official: the Christmas season has begun! This also means that from now until January 1st you can eat properly and well without having a bad conscience. We'll kick off this culinary marathon with a truly delicious cake that will put you in a festive Christmas mood in no time at all.
The chestnut and cognac cake with sweet chestnut cream, crunchy Grenoble walnuts, freshly grated lemon zest, melt-in-the-mouth French dark chocolate and a touch of cognac. A gluten-free treat that will cause a real storm of enthusiasm. So, enough excited about the torture, here is the great recipe:
1. We start by mixing the walnuts, chocolate and chestnut cream well.
2. Then we add the chopped butter, the sugar and the eggs. Mix the resulting mixture with a mixer until the butter has mixed with the remaining ingredients.
3. The cake mass is now poured into a greased springform pan lined with baking paper and thenbaked in a preheated oven at 180 °C.
4. After baking, the cake should cool for about 1 hour and carefully separate the edge from the springform pan with a knife.
5. The cake is now ready for icing and decoration. To do this, we melt the couverture in a water bath and spread it carefully from the middle over the entire cake with a knife. The chocolate now has to cool for another hour.
6. At the end we spread the mint, the cranberries and the walnuts on the cake as shown in the photo. Et voilà!
We wish you bon appétit
As a "wine accompaniment" we recommend a juicy-fruity-dry Espumante from the north of Portugal, from the Minho region: the Espumante Bruto made from 100% Alvarinho from the Domaine "Soalheiro" (sunny place in Portuguese) is a nice fresh and refreshing balance to the sweet heaviness of the cake.
Diese beiden Produkte sind wohl das beste, was man bekommen kann. Ab September schaue ich schon immer ungeduldig, ob sie wieder haben sind. Auf dem Balkon hält sich alles bis ins nächste Jahr. Ausgezeichnet! Auch mit allem übrigen von Maître Philippe waren wir immer sehr zufrieden.
Bin sehr begeistert von dieser Brombeermarmelade und bereits ein weiteres Mal nachbestellt.
Sehr lecker !!
Vielen Dank, auch fuer prompte , super schnelle Lieferung.
Zum zweiten Mal bestellt - muss ich mehr erklären?
Ich habe die Kollektion 12 Dosen Thunfischfilets Santa-Catarina zum zweiten mal bestellt und die Sorten, die mir am besten gefallen haben, noch mehrfach gesondert. Muss ich da noch mehr dazu sagen? Eine ganz andere Dimension als irgendwelche Supermarkt Thunfische...